The Bar Portraits

Om weer een beetje aan de slag te gaan met portretfotografie, ben ik dit jaar begonnen met een klein projectje, The Bar Portraits. Niet meer en ook niet minder dan shoots om er weer een beetje in te komen en deze shoots vinden plaats, zoals de naam het al zegt, aan de bar.

In mijn tuin staat een tuinhuisje genaamd Het Borrelhuys. Hier heb ik een kleine bar en relaxruimte, en bij gebrek aan een echte fotostudio gebruik ik het Borrelhuys gewoon als studio.

Hoewel ik het mezelf hier niet makkelijk mee maak, is het wel een superleuke locatie om te shooten. Het is niet zo’n hele grote ruimte dus een goede opstelling maken is best al een hele uitdaging, daarnaast wil ik toch ook foto’s maken met het weinige bestaande licht om de goede sfeer neer te zetten, dat combineren met flitslicht is een uitdaging op zich.
De camera heb ik nog niet zo lang, en zeker de eerste 2 shoots was het nog even behelpen met apparatuur, omdat ik eerst nog moest werken met een lens die defect was en daarbij kwalitatief niet erg hoogstaand was.

Inmiddels heb ik hier 5 shoots gedaan, en probeer ik elke shoot weer wat te verbeteren en nieuwe dingen te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *